Σπλαχνική Οστεοπαθητική κινητοποίηση

Ο σκοπός της σπλαχνικής οστεοπαθητικής είναι να αναδημιουργήσει, να εναρμονίσει και να αυξήσει την ιδιοδεκτική επικοινωνία στο σώμα για να ενισχύσει τον εσωτερικό του μηχανισμό για την καλύτερη υγεία.

Τι είναι η Σπλαχνική Κινητοποίηση / Σπλαχνική Οστεοπαθητική;

Ο όρος «σπλαχνική» σχετίζεται με τα εσωτερικά όργανα του σώματος, όπως το συκώτι, τα νεφρά και το έντερο. Με τον όρο Σπλαχνική Κινητοποίηση ή Σπλαχνική Οστεοπαθητική, ορίζουμε μία ήπια θεραπευτική μέθοδο κινητοποίησης, η οποία βοηθά το σώμα να απελευθερώσει περιορισμούς και προσαρμογές που οδηγούν σε πόνο και δυσλειτουργία.
Η Σπλαχνική Κινητοποίηση δεν επικεντρώνεται μόνο στην περιοχή που πονά ή δυσλειτουργεί, αλλά αξιολογεί όλο το σώμα για να βρει την αιτία του προβλήματος.

Είναι δηλαδή μία ολιστική μέθοδος θεραπείας.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ;

Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό, άρα και ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών διαφέρει. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν σημαντική βελτίωση μετά από τρεις με πέντε συνεδρίες, για άλλους πάλι, ίσως χρειαστεί επιπρόσθετη θεραπεία. Εσείς και ο θεραπευτής σας, θα αναπτύξετε ένα πλάνο θεραπείας βασισμένο στις δικές σας ανάγκες καθώς και τον τρόπο αντίδρασης του σώματος σας στην θεραπεία.

ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ Η’ ΜΕ ΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η Σπλαχνική Κινητοποίηση είναι μία ήπια μέθοδος κινητοποίησης. Πέρα από τον πόνο ή την διάγνωση, οι προσαρμογές και τα συμπτώματα που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα μπορεί να βρίσκονται συχνά μακριά από την περιοχή του πόνου. Λόγω αυτού, ο θεραπευτής ψάχνει για τα συμπτώματα και την πηγή αυτών, και θεραπεύει όλους τους εμπλεκόμενους ιστούς. Η μέθοδος θεραπείας αποτελείται από ήπιες πιέσεις, κινητοποίηση και επιμήκυνση των μαλακών μορίων. Καθώς απελευθερώνεται η κύρια αιτία του προβλήματος, αρχίζουν τα συμπτώματα και μειώνονται.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ «ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ» ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ;

Έχει πλέον καταγραφεί ότι τα συναισθήματα μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργικότητα του σώματος μας και ακριβώς το αντίστροφο. Διαφορετικά συναισθήματα επηρεάζουν διαφορετικά όργανα. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις μπορούν να μετατραπούν σε πίεση ουροδόχου κύστης, αίσθημα καούρας, τάση για εμετό, λιποθυμική τάση, έλκος και σε άλλες σοβαρές παθήσεις, όταν ο εγκέφαλος λαμβάνει αρνητικά συναισθήματα αντιδρά δημιουργώντας τάση στα συσχετιζόμενα όργανα, τα οποία με την σειρά τους στέλνουν πίσω ερεθίσματα πίεσης και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Αντιστρόφως μια φυσική φθορά ή ανισορροπία ενός οργάνου μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική αναστάτωση. Η Σπλαχνική Κινητοποίηση ή Σπλαχνική Οστεοπαθητική μπορεί να σπάσει αυτόν τον κύκλο, να επαναφέρει την υγεία των οργάνων, και να αποκαταστήσει την συναισθηματική ισορροπία.

ΠΩΣ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Το σώμα σας αποτελείται από πολλές συσχετιζόμενες δομές : κόκκαλα, μύες, νεύρα, έναν λεπτό συνδετικό ιστό ο οποίος ονομάζεται περιτονία, καθώς και από εσωτερικά όργανα (σπλάχνα). Τα όργανα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Όταν περπατάτε, αναπνέετε και τεντώνεστε, τα όργανα σας κινούνται μέσα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Για παράδειγμα, σε κάθε αναπνοή τα νεφρά μετακινούνται κατά 2,5 εκατοστά και σε κάθε βαθιά εισπνοή κατά 10 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μία ημέρα συνολικά κινούνται πάνω από 1 μίλι, και κατά τη διάρκεια της ζωής σας γύρω στα 19.000 μίλια.

Η κίνηση αυτή των οργάνων μεταδίδεται μέσω της περιτονίας στις υπόλοιπες κατασκευές του σώματος. Όταν είστε υγιείς η κίνηση όλων αυτών των δομών είναι ρευστή. Η κίνηση αυτή είναι σημαντική, καθώς επηρεάζει όλες τις σωματικές δραστηριότητες, από τον πιο μικρό κυτταρικό παλμό έως την ρυθμική σύσπαση της καρδιάς και την αιματική ροή. Η ιδανική υγεία βασίζεται σε αυτή την αρμονική αλληλεπίδραση.
Ας φανταστούμε την ύπαρξη ουλώδους ιστού γύρω από τους πνεύμονες. Κάθε αναπνοή απαιτεί κινητικότητα, την οποία εμποδίζει η ύπαρξη ουλών. Επίσης μπορεί να επηρεαστεί η κίνηση των πλευρών δημιουργώντας τέτοιες τάσεις στην σπονδυλική στήλη που με τη σειρά τους προκαλούν πόνο στον αυχένα, στην οσφύ καθώς και περιορισμούς στο εύρος κίνησης των ώμων.
Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες πιθανά σενάρια επιπλοκών από μία δυσλειτουργία καθώς και από μία εξήγηση για το πως μπορεί ένα σύμπτωμα πόνου να βρίσκεται μακριά από την αληθινή αιτία που το προκαλεί.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΠΛΑΧΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ;

Σπλαχνική Κινητοποίηση:
η Θεραπεία που ξεκινά από τα όργανα …

– Τραυματισμοί «δίκην μαστιγίου» μετά από τροχαίο

– Αθλητικοί τραυματισμοί

– Σπονδυλική δυσλειτουργία

– Οσφυαλγία- Ισχιαλγία

– Πονοκέφαλος και Ημικρανία

– Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

– Πόνος αρθρώσεων

– Πεπτικές δυσλειτουργίες

– Γάστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση

– Μετεγχειρητικός πόνος ουλώδους ιστού

– Δυσλειτουργίες κατάποσης

– Ζητήματα γυναικείας και ανδρικής υγείας

– Χρόνιος πυελικός πόνος

– Κυστική ίνωση

– Παιδιατρικά ζητήματα

– Κολικοί

– Άγχος και κατάθλιψη

Σας ενδιαφέρει το Online Ραντεβού?