Εξατομικευμένες μέθοδοι θεραπείας

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα φροντίσει για την προσωπική και εξατομικευμένη θεραπεία

Μέθοδος Ackermann

Το Κολλέγιο Ackermann Ackermann College ιδρύθηκε το 1974 από τον Δρ WP Ackermann, DC, DN, HP, στη Στοκχόλμη. Η Μέθοδος “Δομική Οστεοπαθητική και Ήπια Χειροπρακτική” του Δόκτορα Ackermann έχει δοκιμαστεί για περίπου 40 χρόνια μέσα από τη διδακτική εμπειρία και την εφαρμογή της σε χιλιάδες ασθενείς. Σήμερα, τη διεύθυνση του Κολλεγίου Ackermann έχει αναλάβει ο γιος του και Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Paul W. Ackermann, ερευνητής άλγους.

Η μέθοδος Ackermann προσφέρει ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους και από προβλήματα λειτουργικής ανισοσκελίας. Βοηθά ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται σε παιδιά οπότε μία λειτουργική δυσλειτουργία δεν διαιωνίζεται. Με την μέθοδο Ackermann γίνεται κλινική εξέταση, ψηλάφηση και διαγνωστικά τεστ σε  σχέση με την οσφυϊκή, θωρακική και αυχενική μοίρα καθώς και για τις περιφερικές αρθρώσεις.

Ελέγχεται η πύελος και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
Με την μέθοδο Ackermann έχουμε ολιστική θεραπεία και ο ασθενής ολοκληρώνει τη συνεδρία του ανακουφισμένος.

Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας McKenzie

Η μέθοδος McKenzie δημιουργήθηκε το 1960 από τον Robin McKenzie, έναν φυσικοθεραπευτή στη Νέα Ζηλανδία. Στην πρακτική του , αντιλήφθηκε πως εκτείνοντας την σπονδυλική στήλη μπορούμε να παρέχουμε σημαντική ανακούφιση σε συγκεκριμένους ασθενείς και να μπορούν έτσι να επιστέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η θεραπεία με τη μέθοδο Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας McKenzie καθορίζει μία σειρά εξατομικευμένων για κάθε ασθενή , ασκήσεων. Δεν χρησιμοποιεί κανένα μηχάνημα και κανένα φάρμακο, και οι περισσότεροι ασθενείς κατορθώνουν μόνοι τους να αντιμετωπίζουν επιτυχώς το πρόβλημα τους με την κατάλληλη γνώση και εκπαίδευση.

Μέθοδος ενεργοποίησης με ειδικό εξοπλισμό

The Activator Method Chiropractic Technique είναι μία ασφαλής χειροπρακτική τεχνική η οποία χρησιμοποιεί μία ειδική συσκευή (Activator instrument) σαν εναλλακτική μέθοδος της δια χειρός κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων.

Η μέθοδος εφαρμόζεται από το 1967 καθώς έχουν γίνει πολλές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της και την καθιστούν σε μία ασφαλή χειροπρακτική μέθοδο για την θεραπεία του πόνου στην μέση.

www.activator.com

Ολοκληρωμένη Αποιδηματική Θεραπεία

Η Συνδυασμένη Αποιδηματική Θεραπεία (Combined Decongestive Therapy-CDT) αποτελείται από πέντε συνιστώσες:

 1. Λεμφική Μάλαξη δια χειρός (manual lymphatic drainage)
 2. Συμπιεστική Περίδεση (compression bandaging)
 3. Κινησιοθεραπεία (ασκήσεις τροχιάς κίνησης , διατατικές ασκήσεις)
 4. Φροντίδα του δέρματος
 5. Οδηγίες για αυτοθεραπεία

Η θεραπεία ενδείκνυται για την θεραπεία λεμφοιδήματος , λιποιδήματος και άλλων περιπτώσεων οιδημάτων.

Οι ειδικοί χειρισμοί λεμφικής μάλαξης μπορούν να φέρουν ανακούφιση σε προβλήματα ρινίτιδας, ινομυαλγίας, οιδηματώδη άκρα από κόπωση, κ.α.

Μπορεί να προσφέρει ακόμα ευεξία και να προσφέρει ανανέωση .

Για περισσότερες πληροφορίες www.lemphoidima.gr

Τεχνική Κινητοποίησης μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό

Με την μέθοδο IASTM αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οξείες και χρόνιες παθήσεις καθώς γίνεται αξιολόγηση και θεραπεία του προβλήματος. Η μέθοδος δημιουργήθηκε από αθλητές και μετεξελίχθηκε σε θεραπεία σε τραυματισμού των μαλακών μορίων. Με την μέθοδο IASTM έχουμε απελευθέρωση περιορισμών και συμφύσεων στην περιτονία.

Η μέθοδος ενδείκνυται ιδιαίτερα σε θλάσεις μυών, τενοντοπάθειες, τενοντίτιδες, τραυματικές ουλές, χειρουργικές ουλές, αιματώματα, οιδήματα από τραυματισμό, κ.α.

Στην μέθοδο χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και η αποτελεσματικότητα του είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη.

Αποκατάσταση πυελικού εδάφους

Το πυελικό έδαφος είναι μια σύνθετη μυοσκελετική δομή, που αποτελείται από συνδέσμους, περιτονίες και μια ομάδα σημαντικών γραμμωτών μυών. Αυτοί οι μύες ονομάζονται μύες του πυελικού εδάφους και βρίσκονται μεταξύ της ηβικής σύμφυσης και του κόκκυγα. Υποστηρίζουν παθητικά και ενεργητικά ζωτικά όργανα, όπως την κύστη, την ουρήθρα, τα γεννητικά όργανα και το έντερο, φροντίζουν για την εγκράτεια των ούρων και του εντέρου, συμβάλλουν στη σεξουαλική υγεία, καθώς και στη σταθερότητα της οσφύoς. Όταν αυτοί οι μύες δυσλειτουργούν, μπορούν να δώσουν συμπτώματα από την κύστη (ακράτεια), το έντερο ή να προκαλέσουν πόνο.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 1. ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 2. ΠΡΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΕΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
 3. ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΥΕΛΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 4. ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ
 5. ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΥΕΛΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
 6. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Επιστημονικά υπεύθυνη

Ελένη Κωνσταντινίδου
Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
Φυσικοθεραπεύτρια, M.Sc.

Αρχική – Πυελικό Έδαφος – Pelvic Floor

Σας ενδιαφέρει το Online Ραντεβού?